Buitenschoolse opvang

De Club van Belle Fleur (voor kinderen van 4 tot 12 jaar)

Om kinderen op een huiselijke manier op te vangen na schooltijd, heeft Belle Fleur ‘De Club van Belle Fleur’ opgericht. De kinderen worden door ons opgehaald van school. Een team van vaste leidsters per locatie zorgt ervoor dat uw kind samen met andere kinderen op een prettige en gezellige manier de uurtjes na school door kan brengen. Elk kind heeft eigen, unieke interesses.

Kinderen willen even rustig bijkomen van school, iets eten en drinken, samen praten, knutselen, ravotten of buiten spelen. De Club van Belle Fleur biedt een gevarieerd activiteitenaanbod in diverse thema’s, waardoor uw kind de ruimte heeft om te ontdekken wat hij of zij leuk vindt en goed in is. Op deze manier ontwikkelt uw kind zich tot een breed geïnteresseerde en sociale tiener. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een leeftijd gericht activiteitenprogramma. De activiteiten van de Club van Belle Fleur zijn onder te verdelen in de volgende thema’s:

Sport

Belle Fleur heeft een eigen sport-BSO en werkt samen met lokale sportclubs, waardoor wij de beschikking hebben tot sportvelden en sportaccommodaties in de buurt. Hockey, voetbal, zwemmen, dans en yoga zijn enkele voorbeelden van ons uitgebreide aanbod in de categorie sport.

Techniek

Iets ontwerpen, maken, gebruiken en analyseren. Technisch inzicht en technische vaardigheden worden aangeleerd door o.a. computerprogrammeren, vloggen, handvaardigheid, fietsbanden plakken en knutselen. Ook bezoeken we af en toe de techniek fabriek.

Kunst en cultuur

Culturele ontwikkeling leidt tot zelfwaarneming en bewustwording. Bovendien is het ontzettend leuk om bezig te zijn met kunst, bijvoorbeeld door een workshop schildertechnieken, tekenen, musical en drama te volgen. In de vakanties staan uitstapjes naar diverse musea op de planning.

Natuur en milieu

Belle Fleur leert kinderen goed om te gaan met de natuur en het milieu. Dit doen we door leerzame en informatieve activiteiten op dit gebied aan te bieden zoals natuurfotografie, speurtochten in het bos, een boswachter workshop en stoere natuur workshops waarin je leert vlotten en hutten te bouwen. Eén keer per jaar geven we een workshop over het milieu en volgen we een workshop over afvalinzameling om zelf te ontdekken wat je van plastic kunt maken.

Verkeer

Bewust omgaan met verkeersveiligheid en verkeerseducatie. Eén keer per jaar houden we een grote fietscontrole in samenwerking met de ANWB en een aantal fietsenmakers. De 8+ groep zet zelf gps-routes uit.

Gezondheid

Gezond eten en gezond leven, hoe doe je dat? Bij de Club van Belle Fleur leren kinderen zelf koken d.m.v. diverse kookworkshops. De kinderraad denkt iedere maand mee over nieuwe recepten en boodschappenlijsten. Ze maken zelf receptenboeken. De kinderen in de 8+ groep vloggen over gezondheid en kookworkshops. Er worden sportclinics georganiseerd over gezond bewegen.

 

Binnen de Club van Belle Fleur kunnen kinderen zich aansluiten bij verschillende clubs:  

  • Sport Club
  • Techniek Club
  • Old School Club (bandenplakken, bejaarden bezoek, samen haken en breien, strijken, stamppot maken etc.)
  • Kook Club
  • Muziek Club (gitaarles, workshop dj-les, dansen, yoga, musical)

 

De Club van Belle Fleur biedt 3 soorten opvang tijdens 40 schoolweken:

  • Voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur
  • Tussenschoolse opvang (lunchbreak)
  • Naschoolse opvang tot 18.30 uur

 

Kinderraad

Iedere Club van Belle Fleur heeft een eigen kinderraad. De kinderen sluiten zich hierbij aan om mee te kunnen beslissen over de Club van Belle Fleur. Een keer per maand komt de kinderraad bij elkaar om ideeën te spuien en samen met een leidster te vergaderen. Hierbij komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals nieuwe activiteiten en thema’s voor de vakantieopvang. Wij staan als organisatie open voor de ideeën van de kinderen en willen hen hierin laten ontdekken en groeien. Kinderen raken betrokken bij elkaar en bij hun eigen Club van Belle Fleur.

Klik op een locatie voor ons activiteitenprogramma!

 

Lees meer over Doenkids: