Kindercentrum Belle Fleur bestaat 12,5 jaar

Kindercentrum Belle Fleur bestaat 12,5 jaar en vierde dat zaterdag met de zeventig medewerkers. Met een zeskamp werd het een sportieve dag, die werd afgesloten met een feest in Café De Swaen in Prinsenbeek.

Tijdens de feestavond heeft directeur Astrid Boot twee pedagogisch medewerksters goed in het zonnetje gezet, namelijk Judith Ruskus en Annie van de Zanden. Zij zijn allebei 12,5 jaar in dienst. Astrid is destijds met deze twee dames begonnen. Het personeel schonk  Astrid en Jeroen Boot een appelboom, de ‘dubbele Bellefleur’, en een mooi kunstwerk van Janus Otto.

Astrid Boot startte 12,5 jaar geleden de eerste locatie van Belle Fleur in Prinsenbeek. Daarna volgde Princenhage en een apart kantoor met kinderdagverblijfgroep aan de Teteringsedijk in Breda, met de buitenschoolse opvang op een andere locatie. Daarna een vestiging in Etten-Leur, ook met een aparte BSO en niet veel later nog Teteringen. Ondertussen is er ook nog een peutergroep in basisschool De Klankhof in Etten-Leur opgestart.

De oprichtster van Belle Fleur werkte voorheen zelf als pedagogisch medewerkster op een peutergroep en wilde graag voor zichzelf beginnen, om haar eigen ideeën te kunnen uitwerken. Ze merkte dat er behoefte was aan een kinderdagverblijf met horizontale groepen. Dat wil zeggen dat de groepen per leeftijd zijn: een babygroep, dreumesgroep en een peutergroep. Terwijl verticale groepen gangbaar zijn, dus alle leeftijden door elkaar. Echtgenoot Jeroen heeft korte tijd later zijn baan opgezegd om Astrid te ondersteunen.

Belle Fleur biedt nu: kinderdagverblijf van 0 tot 4 jaar, PeuterPaleis van 2,5 tot 4 jaar. Ook is er de Club van Belle Fleur, de buitenschoolse opvang met voorschoolse, tussenschoolse (lunchbreak) en naschoolse opvang en vakantie-opvang (zomerkamp).

Bij Belle Fleur zijn ze er trots op  dat ze mogen participeren in de nieuw te bouwen brede school in Etten-Leur, in de wijk de Grauwe Polder. Het duurt nog even voordat deze er staat, maar dit wordt een hele mooie uitdaging. ‘Verder gebeurt en speelt er altijd veel in kinderopvangland, dus blijven we de ontwikkelingen goed volgen en hopen we nog mooie kansen te kunnen grijpen. Maar altijd vanuit onze visie dat persoonlijkheid, goed contact met ouders en korte lijntjes voorop blijven staan!’

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.